Överlåtelse­besiktning och Husbesiktning i Stockholm

Överlåtelsebesiktning 7.500:- inkl.moms. Husbesiktning utförs av godkända samt oberoende besiktningsmän. Vi på besiktningsbyrån erbjuder dig klara och tydliga besked. Vi utför husbesiktningar över hela stor-stockholm, mälardalen, roslagen, sörmland.

Vi på Besiktningsbyrån utför flertalet olika husbesiktningar efter just dina behov. Ska du köpa eller sälja ett hus? Vill du kontrollera kvalitén på en renoveringen? Har du precis byggt ett nytt hus?. Vill er Brf:förening ha koll på framtida renovering/underhållskostnader etc.

Besiktningsman som kontrollerar hus

Om oss

Besiktningar utförs av godkända samt oberoende besiktningsmän

Vi på besiktningsbyrån erbjuder dig flertalet olika husbesiktningar efter just era behov.. Vi utför husbesiktningar över hela stor-stockholm, mälardalen, roslagen och sörmland.

SKA DU KÖPA ELLER SÄLJA?

Med en överlåtelsebesiktning från oss får du klara och tydliga besked om vilket skick huset är vid köp eller försäljningstillfället. Våra överlåtelsebesiktningar är en av branschens mest omfattande husbesiktning. Fuktindikering i våtutrymmen samt vid behov i åtkomliga riskkonstruktioner ingår kostnadsfritt i våra överlåtelsebesiktningar.

Kvinna som besiktar ett hus

Besiktning av hus, mer om överlåtelsebesiktning

Vanliga frågor och svar

När gör man en överlåtelsebesiktning?

Besiktning av hus, en överlåtelsebesiktning görs i samband med köp eller försäljning av villa eller fritidshus. Ett fel som upptäcks efter försäljningen/köpet är utfört kan få stora konsekvenser föra både köparen samt säljare. Med en professionell husbesiktning får du hjälp att göra en tryggare fastighetsaffär. Besiktning av hus är stor trygghet båda för köpare och säljare, då båda känner till de eventuella fel och brister som huset har.

Vad är en överlåtelsebesiktning?

Överlåtelsebesiktning är en noggrann byggnadsteknisk undersökning som syftar till att undersöka fastighetens skick i samband med överlåtelsen av fastigheten. Uppdragsgivare till överlåtelsebesiktning kan var både köpare samt säljare.

Vad ingår i en överlåtelsebesiktning?

 • Genomgång av handlingar som tex. Ritningar, bygglov eller tekniska beskrivningar av byggnaden.
 • Upplysningar av säljaren avseende renoveringar, reparationer som är utförda i huset. Eventuella fel och brister i byggnaden som säljaren känner till.
 • Okulär besiktning av husets alla åtkomliga utrymmen såväl på insida som utsida.
 • Fuktindikering i våtutrymmen samt vid behov fuktmätningar i åtkomliga riskkonstruktioner.
 • Riskanalyser av konstruktioner som man erfarenhetsmässigt känner till som vanligt kända konstruktioner med risk för skador.
 • Eventuell föreslagen Fortsatt teknisk utredning

Vad kostar en överlåtelsebesiktning?

Vi tillämpar fasta priser vid besiktning av hus. 
Pris för överlåtelsebesiktning av hus för köpare är 7.500 kr inkl. moms. 
Pris för överlåtelsebesiktning av hus för säljare 6.750 kr inkl.moms. 
Överlåtelsebesiktning ´Plus+. Vid eventuella dolda riskkonstruktioner i huset som ej är åtkomliga för inspektion/fuktmätning erbjuder vi utökad fuktkontroll av dessa konstruktioner, tilläggskostnad är 1.000 kr inkl.moms. Kräver säljarens godkännande.

Besiktning när du köper hus

Det är klokt att beställa en överlåtelsebesiktning vid köp av hus. Detta gäller även om det finns en besiktning som är utförd av säljaren. En redan gjord besiktning av huset kan aldrig ersätta köparens egen undersökningsplikt och som lekman är det lätt att invaggas i falsk trygghet. Oavsett vem som beställt överlåtelsebesiktningen är det väldigt värdefullt för dig som köpare att vara med på besiktningen. Då finns möjligheten att fråga besiktningsmannen och lära sig en hel del om huset redan innan inflyttningen sker.

Besiktning hus av Besiktningsbyrån

Fördelar med att välja oss för en överlåtelsebesiktning!

 • Vi har en lång och gedigen erfarenhet, kunskap om byggteknik och besiktningar.
 • Våra besiktningsmän är samtliga SBR-utbildade med godkänd tentamen.
 • Certifierade besiktningsexperter specialiserade tekniska fastighetstjänster.
 • Du får ett grundligt samt tydligt besiktningsutlåtande som är enkelt att förstå.
 • Personlig service i huset vid besiktningen där du har möjlighet att ställa frågor till besiktningsmannen.
 • Du kan teckna Doldafel försäkring.
 • Konkurrensmässiga priser på våra besiktningstjänster.
 • Samtliga besiktningsmän omfattas av vår ansvarsförsäkring.

Omdömen

Vad våra kunder tycker om oss

Smidig att komma i kontakt med och flexibla utefter mina önskemål. Noggrann och trevlig besiktningsman. Upptäckte flera brister som tidigare besiktningsman missat vilket sparade mig mycket pengar. Snabba med återkoppling på besiktningen. Kan varmt rekommenderas.

Erik Gustav Olof N.

Gjorde en köpar-överlåtelsebesiktning med Besiktningsbyrån och är mycket nöjd med resultatet. Smidigt att boka, proffsigt utförd besiktning och snabb leverans av protokollet som var mycket mer detaljerat än säljarens överlåtelsebesiktning.

Karl Anders Lennart G.

Fick hjälp av en duktig besiktningsman (Simon Palic) som gick noggrant igenom huset och förklarade allt. Han skötte allt proffesionellt. Rekommenderas.

Midia Goran

Stefan på besiktningsbyrån gjorde en besiktning hos oss och hittade fel både på vinden och i ett badrum som förbisetts helt tidigare. Besiktningsmannen gav ett professionellt och bra intryck redan från start. Kan varmt rekommendera Besiktningsbyrån!

Kjell Tony G.

Besiktningsbyrån besiktigade vår villa innan försäljning. Vi fick en omfattande besiktning samt ett klart och tydligt besiktningsutlåtande. Protokollet var korrekt och gav god information byggnaden. Besiktningsbyrån rekommenderas.

Marianne Skärkarl.

Stefan på besiktningsbyrån var våran besiktningsman vid husköpet, väldigt kunnig, serviceinriktad och ett jättetrevligt bemötande, även tacksam för alla goda råd.!

Mathias Bertil T.